Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2007

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...


Αφορμή για τα όσα ακολουθούν, αποτέλεσε η πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης.
Διαβάζω στο λεξικό ότι η μομφή σημαίνετε ετυμολογικά ως επίπληξη, κατηγορία, μάλωμα. Επιπλήττει λοιπόν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. την Κυβέρνηση, την κατηγορεί για απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Στο επίκεντρο του γεγονότος δεσπόζει η τηλεοπτική περσόνα του κυρίου Παπανδρέου, ως φωτογενές φάντασμα του πατέρα του. Ξέχασε όμως ότι δεν βρισκόμαστε πια στο 1981, ή στο 1993. Η κοινή γνώμη είναι πλέον επαρκώς εκπαιδευμένη στα τηλεοπτικά σκέρτσα. Γιατί τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η άκομψη προσπάθεια απεμπλοκής από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, στην οποία είχε αρχικά συναινέσει, μη συνεκτιμώντας τα εσωκομματικά προβλήματα που δημιούργησε το περίφημο άρθρο 16; Αυτό είναι που χρειαζόμαστε από ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία; Επικοινωνιακούς ελιγμούς για εσωτερική κατανάλωση;
Εξίσου εξαιρετικές είναι όμως και οι επιδόσεις της Κυβέρνησης. Αυτή φοράει τους δικούς της παραμορφωτικούς φακούς. Από που να αρχίσω; Από τον καιροσκοπισμό που επιδεικνύουν κατά την κορυφαία διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης; Ή από τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν την βουλευτική ιδιότητα, όπως διαπιστώσαμε κατά την περίφημη ψηφοφορία για το άρθρο 24; Πρόβατα οι ψηφοφόροι, πρόβατα και οι βουλευτές.
Ωραία και βουκολικά όλα αυτά, αλλά υπάρχουν και όρια. Ποιός σας είπε κύριοι της μικροπολιτικής ότι είσαστε εδώ για να ανακυκλώνετε το σύστημα εξουσία σας; Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να λουστράρετε τον αλαζονικό σας αυτισμό, πάνω στις πλάτες μας; Ποιός σας είπε ότι η πολιτική αφορά στην επικοινωνιακή διαχείριση του χρόνου παραμονής σας στην εξουσία; Γι’ αυτό σας ψηφίζουμε; Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο, γιατί δεν μας απαλλάσετε οριστικά από την παρουσία σας;
Φτάνει πια....Δεν σας χρειαζόμαστε άλλο.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνω στον πειρασμό να πώ κι΄εδώ δυό λόγια γιατί αιώώώώώνες τώρα κάθομαι και παρακολουθώ αυτό το θλιβερό παιχνίδι της καταρέουσας πολιτικής που παίζεται μόνο για να μπορούν αυτοί εκει πάνω να κρατήσουν τα ρολάκια τους. Βέβαια και δεν τούς χρειαζόμαστε, στην ουσία προχωράμε πιά χωρίς αυτούς. Πώς να ξεκουνηθούνε όμως απο κεί απάνω, τόσους αιώώώώώνες στρογγυλοκαθισμένοι; Εγω ούτε ειδήσεις δεν βλέπω πιά, δεν τούς αντέχω καθόλου. Και άμα τύχει και βρεθώ στον ίδιο χώρο με κάποιους απ΄αυτούς (στο Colonaki Top's ας πούμε) τούς χαζεύω όπως χαζεύεις αυτούς που νόμιζες πως δεν υπάρχουν στην παραγματικότητα, πως είναι ήρωες παρωδίας. Καμμία πρόταση, καμμία σοβαρότητα, όλο λεφτά και διαχείρηση και εκχώρηση και παραχώρηση και μίζα και εκδούλευση. Το δράμα είναι οτι δεν μπορώ να φανταστώ ΤΙ θα τούς αντικαταστήσει.