Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

ΚΑΤΗΓΟΡΩ...


Άφωνος με τα όσα επισυμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, στην Αθήνα ειδικότερα και την Ελληνική Επικράτεια γενικότερα, αλλά όχι εξορισμένος στη γη των «Μακάρων» δεν μπορώ παρά να σκύψω πάνω από το σαπισμένο σώμα της αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας και να διαπιστώσω...
Η κατάλυση κάθε έννοιας σύγχρονου κράτους Δικαίου, η λαφυραγώγηση της ιδιωτικής περιουσίας δεν πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες σε απευθείας μάλιστα μετάδοση από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Αντίθετα η διαδικασία αυτή πραγματοποιείτε αργά και συστηματικά, στη σύγχρονή της τουλάχιστον εκδοχή, από το 1981 και μετά με τη σιωπηρή συγκατάθεση των ελλήνων ψηφοφόρων. Αυτοί που χτες και προχτές το βράδυ γούρλωσαν τα ματάκια τους μπροστά στο ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ του βίαιου ξεσπάσματος είναι οι ίδιοι που ΔΕΝ...
ΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ τα δυο κόμματα εξουσίας και κυρίως τη Ν.Δ. ως κυβερνών κόμμα για την παντελή αδιαφορία που επέδειξε στη δημιουργία ενός ΔΙΑΚΡΙΤΟΥ και απολύτως ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας.
ΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ τα δυο κόμματα εξουσίας και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ για τη συστηματική λαφυραγώγηση και διάβρωση του κρατικού μηχανισμού, για τη συστηματική αποδόμηση κάθε έννοιας δημόσιου συμφέροντος.
ΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ την ελληνική Αριστερά στο σύνολό της και πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ για την άσκηση ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ μέσα από τη μιντιακή εκμετάλλευση των εμφανών αδυναμιών του πολιτικού συστήματος.
ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ για τη θέση της Ελληνικής πολιτείας ως συνταγμένης οντότητας στον τεχνολογικά προηγμένο σύγχρονο Δυτικό κόσμο αλλά αρκέστηκαν στον καταναλωτικό κορεσμό της ανοησίας τους.
Ήρθε ο καιρός, αγαπητοί συμπολίτες, να πάψουμε να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα. Ας «ανοίξουμε» τις αισθήσεις μας και ας απολαύσουμε επιτέλους, χωρίς αυταπάτες, το τοπίο της σήψης που οι ίδιοι συντηρούμε με τη «λογιστική» αντιμετώπιση της ζωής μας.

2 σχόλια:

7Demons είπε...

Μήπως φταίει η Αριστερά ΚΑΙ για τη "λογιστική" αντίληψη της ζωής μας?
Μόνο γι΄αυτό που δεν την κατηγόρησες φίλτατε...
Και αναφορικά με τις άλλες κατηγορίες που τις καταλογίζεις,τι να πούμε?
Μάλλον αλλού αναφέρεσαι...

Pico είπε...

7...βεβαίως και ευθύνεται. Αναλογίσου τα "αριστερά" αιτήματα τα τελευταία 20, τουλάχιστον, χρόνια. Μεγαλύτερη συμμετοχή στην κατανάλωση δεν ήταν, δεν είναι ακόμα και σήμερα, τα καταθλιπτικά επαναλαμβανόμενα διεκδικούμενα;
Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς Αριστερός εγκέφαλος για την παραγωγική, έστω, υστέρηση σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον; Αναρωτήθηκε για την ανυπαρξία της παιδείας; Πρότεινε κάτι για την επανίδρυση του κράτους; Εγώ το μόνο που αντιλήφθηκα είναι ουσιαστική απουσία προτάσεων, συνεχή άρνηση και καιροσκοπική εκμετάλλευση συστημικών αδυναμιών.
Η Αριστερά φίλε μου κατάφερε με τον μικροπολιτικό της λόγο να συνιστά μέρος του προβλήματος ενισχύοντας έναν αρρωστημένο δικομματισμό.